FAQ2018-06-23T11:52:31+00:00
Što je GECKO in.clear automatski brominator?2019-01-16T20:01:05+00:00

Brominator – GECKO in.clear

Čista voda na pravi način
Jednostavan za uporabu i napravljen da traje, Brominator (in.clear) je jedan od najefikasnijih sustava za dezinfekciju vode u ponudi spa industrije danas. B

Brominator (in.clear) generira i otpušta brom u vodu spa i brzo uništava mikrobiološke kontaminante poput vodom prenosivih bakterija, algi i organskih tvari koje u vodu donose kupači.

Brominator (in.clear) eliminira potrebu dodavanja broma ili klora u Vaš spa na redovnoj bazi. Sustav oksidira neugodne mirise, smanjuje iritaciju očiju i jednostavan je za uporabu što ga čini jednim od najboljih izbora za dezinfekciju vode.

Spa koji koriste Brominator (in.clear) traže vrlo malo održavanja, a sustav se jednostavno može instalirati na nove i postojeće spa.

Kako Brominator (in.clear) radi
Kada se natrijev bromid (poput BromiCharge) dodaje vodi, on odvaja ione natrija i ione broma. Kako voda prolazi kroz generator broma, izvor niskog napona daje struju koja elektrolitski reducira ione broma u brom. Brom uništava bakterije i alge, a potom otpušta ione broma natrag u vodu za kontinuirano recikliranje sve dok se spa ne isprazni. Važno je napomenuti da će količina potrebnog broma varirati proporcionalno s brojem kupača u spa.

Efekti broma
• Brom uništava vodom prenosive bakterije.
• Brom uništava alge u vodi (npr. crne, zelene, smeđe).
• Brom brzo eliminira prisutnost organskih tvari koju u vodi ostavljaju korisnici spa (npr. masnoće, znoj, stanice mrtve kože).
• Budući brom ne sadrži kalcij, može se upotrebljavati za dezinfekciju tvrde vode bez povisivanja tvrdoće kalcija.

Brom u spa
Bakterijama je potrebno određeno vrijeme da formiraju mikro kolonije i pričvrste se za površinu. Brza eliminacija bakterija je ključni element u pravilnom održavanju spa vode. Brominator (in.clear) to postiže uz istovremenu oksidaciju neugodnih mirisa, redukciju iritacije očiju i kože. Brominator (in.clear) poboljšava bistrinu i kvalitetu spa vode. Za kupače to znači više užitka u iskustvu terapije toplom vodom.

Verzije
Postoje dvije verzije Brominator (in.clear) modula: samostalna verzija koja izravno koristi in.k200 tipkovnicu te povezana verzija koja komunicira sa spa kompletom za veću kontrolu i preciznost.

U čemu je razlika između ECO, ECO+ in.clear, Premium i Elite modela?2019-05-04T16:58:42+00:00

Razlika je u opremljenosti bazena i opcijama

 

 

Da li postoji razlika u kvaliteti između ECO, Standard, Premium i Elite masažnih bazena2018-11-27T07:26:03+00:00

Ne postoji u kvaliteti nikakve razlike jer su svi masažni bazeni napravljeni od istoga Akrila (Aristech USA) svi bazeni imaju Gecko (Kanada) kontrolni i upravljački uređaj, iste cirkulacijske i masažne pumpe i/ili turbopuhalo, istu kvalitetu konstrukcije, istu kvalitetu mlaznica i posve isti pristup proizvodnji, ispitivanju kvalitete i garanciji.

Jedina je razlika u opremljenosti bazena

Kolika je garancija na masažne bazene i opremu2018-11-27T07:23:52+00:00

Na sve masažne bazene bez obzira da li su u ECO, Standard, Premium i Elite opremi garancije su sljedeće:

10 godina na konstrukciju školjke

garancija je da se konstrukcija neće oštetiti ukoliko se ispoštuju svi uvjeti instalacije kako je navedeno u „Uputama za korisnike“

5 godina na površnu školjke

uvjet je je masažni bazen kupljen s termo pokrovom i da se masažni bazen pokriva kada se ne koristi te da nije izložen direktnom suncu danima

2 godine na opremu i radove

Garancija se odnosi na sve elektro elemente, elemente na školjci i ispod školjke

Da li postoji oprema ili dio opreme koju garancija ne pokriva2018-11-27T07:22:29+00:00

Da, pod garancijom nisu potrošni materijal kao što su filter kartuše i LED lampe te naravno sva fizička oštećenja nastala zbog nemarnog rukovanja korisnika ili trećih osoba i ne poštivanje napomena u „Uputama za korisnike“

Da li imate upute za korištenje, upravljanje i održavanje masažnih bazena2018-11-27T07:21:27+00:00

Naravno, postoje sve upute na hrvatskom i na engleskom jeziku od svih komponenata te generalne upute za instalaciju i održavanje, a i video upute na našim stranicama

Kako se održava kvaliteta vode2018-11-27T07:20:03+00:00

Potrebno je minimalno dva puta tjedno prekontrolirati kemijske parametre u vodi s test listićima kako bi se utvrdila količina dezinfekcijskog sredstva u vodi, PH vrijednost vode i alkalnost vode te prema potrebi dodati PH minus i dezinfekcijsko sredstvo u bazen. Detalji oko količine koju je nužno dodati u vodu pišu na uputama na samim pakiranjima od kemikalija koje preporučamo.

Iste kemikalije proizvode se prema našim specifikacijama i najbolje su za održavanje kvalitete vode u našim masažnim bazenima jer su i testirani u njima.

Više o održavanju vode možete pročitati u „Uputama za korisnike“ ili kontaktirajte nas.

Da li je potrebno čistiti površinu školjke, filter i prazniti bazen periodično2019-02-01T08:11:49+00:00

Ovisno da li koristite bazen obiteljski ili se koristi u svrhe turizma.

Ovisi da li imate samo ozonator ili možda i U.V. sterilizator i automatski brominator – GECKO in.clear

Ovisno da li je bazen unutra ili je vani

Ovisno je i koliko korisnika ga koristi na dan te da li se tuširaju prije ulaska u bazen ili ne.

Jako puno parametara utječe na kvalitetu vode, zaprljanost filtera i vaš angažman u čišćenju bazena no opće sugestije su sljedeće:

  • Min dva do tri puta tjedno kontrolirajte kemijske parametre u bazenu i regulirajte ih ručno ako nemate in.clear
  • Minimalno jednom tjedno počistite filter pod jakim mlazom vode i minimalno jednom mjesečno počistite filter u otopini za čišćenje filtera kako bi mu produžili vijek trajanja, osigurali maksimalnu kvalitetu vode i spriječili oštećenja na filtracijskom sustavu i opremi
  • Ako se bazen koristi u turističke svrhe, a bez in.clear brominatora, SPA je potrebno počistiti od kamenca i masnoća te dodati 1/4 do 1/3 nove vode, ili zamijeniti cijelu prema potrebi.
Da li možemo sami montirati masažni bazen?2018-11-27T07:17:22+00:00

Naravno, možete, ali prije toga nazovite kako bi definirali gdje bazen stoji, kakva je podloga, koji strujni priključak trebate dovesti te kakvo će biti pražnjenje i punjenje bazena.

Bitno je da nakon kupnje i montaže izmijenimo dokumentaciju kako bi vam ovjerili garanciju, a što je navedeno u „Uputama za korisnike“

Go to Top